`Στη Γαλλία, το ελαιόλαδο οδηγεί τις πωλήσεις αλλά όχι τη χρήση - Olive Oil Times

Στη Γαλλία, το ελαιόλαδο οδηγεί στις πωλήσεις αλλά όχι στη χρήση

Ιούλιος 12, 2010
Lindsey Partus

Πρόσφατες Ειδήσεις

Με τον Lindsey Partus
Olive Oil Times Συνεισφέρων | Αναφορά από το Παρίσι

Οι Γάλλοι μπορούν να καταναλώνουν περισσότερο ηλιέλαιο από το ελαιόλαδο, αλλά το τελευταίο φέρνει κέρδη στις λιανικές πωλήσεις.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της κρατικής οργάνωσης FranceAgriMer, το ελαιόλαδο είναι το δεύτερο πιο καταναλωμένο πετρέλαιο πίσω από το ηλιέλαιο στα γαλλικά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Όμως, ενώ το ελαιόλαδο αντιπροσωπεύει 21 τοις εκατό ως προς τις πωλήσεις όγκου, στην πραγματικότητα ισχυρίζεται ένα σημαντικό 43 τοις εκατό ως προς την αξία.

"Αυτό εξηγείται από την τιμή ανά λίτρο που είναι πολύ υψηλότερη από τους κύριους ανταγωνιστές της: 5.5 ευρώ για το ελαιόλαδο, έναντι 2.50 ευρώ για μεικτά έλαια, 1.70 ευρώ για ηλιέλαιο και 1.60 ευρώ για κραμβόσπορο ", διευκρίνισε η FranceAgriMer.

Η γαλλική κατανάλωση ελαιολάδου εκτιμάται σε περίπου 105 000 τόνους. Στις εισαγωγές 2009 ήλθαν σε τόνους 106 000, περισσότερο από 116 εκατομμύρια λίτρα.

Η μεγάλη γκάμα των εισαγωγών προέρχεται από την Ισπανία και την Ιταλία, που μαζί αποτελούν το 88 τοις εκατό του ελαιολάδου που καταναλώνουν οι Γάλλοι.

Οι λιανοπωλητές είναι το καυτό σημείο για αγορές ελαιολάδου, με το 68 τοις εκατό του συνόλου του ελαιολάδου να αγοράζεται σε σούπερ μάρκετ και αλυσίδες έκπτωσης.

"Το βραχυκύκλωμα - ή τα τοπικά καταστήματα - έχουν μόνο περίπου το 12 τοις εκατό της αγοράς ", εξήγησε ο κυβερνητικός φορέας, προσθέτοντας ότι οι υπόλοιπες πωλήσεις έχουν καθαριστεί από τις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών.

Λάδι Colza είναι μη ξήρανση προϊόντων που λαμβάνεται από τους σπόρους του Brassica campestris, var. oleifera, μια ποικιλία του φυτού που παράγει Σουηδικές γογγύλια. Το Colza καλλιεργείται εκτεταμένα σε Γαλλία, Βέλγιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ολλανδία Germany. Ειδικά στη Γαλλία, η εξόρυξη του πετρελαίου αποτελεί σημαντική βιομηχανία. Στο εμπόριο, ο γογγυλός ταξινομείται με κραμβέλαιο, στην οποία είναι πολύ στενά συνδεδεμένη τόσο με την πηγή όσο και με τις ιδιότητες.
Διαφήμιση

Σχετικές ειδήσεις

Σχόλια / Προτάσεις