Το σπίτι της ελιάς κερδίζει τα βραβεία σχεδιασμού 3

Το Ελαιώτικο Σπίτι της Eva Sopeoglou στην Ελλάδα στρέφει τα κεφάλια με τον καινοτόμο και βιώσιμο σχεδιασμό του, που μιμείται τις σκιές που δημιουργούνται από ελαιόδεντρα και τις φέρνει σε εσωτερικούς χώρους.

Μαριάννα Μπίστι
Αύγουστος 7, 2017
Με την Maja Dezulovic
Μαριάννα Μπίστι

Πρόσφατες Ειδήσεις

Το Olive Tree House, ένα μικρό καλοκαιρινό καταφύγιο από τον αρχιτέκτονα Εύα Σοπέογλου βρίσκεται στη Χαλκιδική. Με θέα στους ελαιώνες και τη θάλασσα, το σπίτι έχει επαίνους για τη λαμπρή απλότητα του.

Το σπίτι έχει κερδίσει τρία βραβεία για τον καινοτόμο σχεδιασμό του, όπως το Popular Choice στα 2017 Architizer A + Awards της Νέας Υόρκης, το καλύτερο πρώτο έργο ενός νεαρού αρχιτέκτονα στα 2017 Domes Awards στην Αθήνα και το 2016 Surface Design Award στο Light and Surface Exterior κατηγορία στο Λονδίνο.

Δείτε επίσης: Το σπίτι της ελιάς από τη συλλογή φωτογραφιών της Eva Sopeoglou

Το σλιπ του πελάτη ήταν για ένα μικρό σπίτι με χαμηλή συντήρηση το σαββατοκύριακο και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού είναι η βιωσιμότητα. Ως εκ τούτου, το έργο προσεγγίστηκε με οικολογικό τρόπο, καθιστώντας τα γύρω δέντρα και θάμνους μέρος της σύνθεσης. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ο σχεδιασμός αντιμετωπίστηκε από το εξωτερικό. Τα εξαρτήματα του έργου ήταν προκατασκευασμένα και μπορούν να αποσυναρμολογηθούν ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Μαριάννα Μπίστι

Το σχέδιο τοίχου εμπνεύστηκε από τη σκιά των ελαιόδεντρων και η θέση του σπιτιού είναι ευθυγραμμισμένη με τα σημεία της καρδιάς, ώστε να δίνει το χαρακτηριστικό αυτό το μέγιστο αντίκτυπο. Καθώς ο ήλιος κινείται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι σκιές που δημιουργούνται από το υφασμάτινο μοτίβο κινούνται και αλλάζουν, μιμούμενοι το φυσικό περιβάλλον. Η ανατολή δημιουργεί πολύχρωμες σκιές τα πρωινά, ενώ το νότιο ηλιακό φως γύρω από το μεσημέρι δημιουργεί δραματικά φωτεινά εφέ στην κεντρική περιοχή.

Η εσωτερική άνεση επιτεύχθηκε μελετώντας τα τοπικά θερμικά φαινόμενα και τους ανέμους, καθώς και τη δημιουργία φυσικού αερισμού μέσω της κεκλιμένης οροφής. Η δομή των 3 x 7m περιλαμβάνει πολλά δωμάτια που συνδέονται με διάδρομο.

Διαφήμιση

Η ελαφριά μεταλλική κατασκευή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Metalso, και η διάτρηση και οι πτυχώσεις έγιναν χρησιμοποιώντας μια μηχανή διάτρησης λαμαρίνας CNC ποιότητας βιομηχανικής ποιότητας. Η οικοδόμηση του σπιτιού περιελάμβανε πειραματισμό με τεχνολογία αιχμής ψηφιακής CAD / CAM. Κάθε μεταλλικό πάνελ είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο μέταλλο και εξασφαλίζει ελάχιστη σπατάλη υλικού. Τα μεταλλικά φύλλα ήταν διάτρητα με μηχανή, διπλωμένα με το χέρι και μερικώς διπλωμένα με CNC για να δημιουργήσουν την τρισδιάστατη υφή των τοίχων. Κάθε πάνελ έχει επίσης φινίρισμα βαφής με σκόνη.

Ο σχεδιασμός ελιάς της μεταλλικής δομής είναι ένας καλλιτεχνικός τρόπος για να φέρετε το ύπαιθρο στην ορθογώνια μεταλλική δομή, θολώνοντας έτσι τον διαχωρισμό μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου. τα ελαιόδεντρα είναι το θέμα παντού. Αυτό κάνει το σπίτι έναν παράδεισο μέσα στη φύση, ο οποίος είναι επίσης μινιμαλιστικός. Επιπλέον, τα χρώματα και ο σχεδιασμός συνδυάζονται με το φυσικό περιβάλλον, γιορτάζοντας πραγματικά την ελιά παρουσιάζοντας τα θαύματα της.



Διαφήμιση

Σχετικές ειδήσεις

Σχόλια / Προτάσεις