`Το EVOO για χρήση σε καλλυντικά παίρνει φοροαπαλλαγή στην Ιταλία - Olive Oil Times

Το EVOO για χρήση σε καλλυντικά παίρνει φοροαπαλλαγή στην Ιταλία

Σεπτέμβριος 15, 2021
Πάολο Ντε Αντρέις

Πρόσφατες Ειδήσεις

Ο ιταλικός οργανισμός εσόδων αποφάσισε ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά δικαιούται τον ίδιο φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Στην Ιταλία, τα φυτικά έλαια, το παρθένο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση υπόκεινται σε ΦΠΑ τεσσάρων τοις εκατό. Εν τω μεταξύ, εφαρμόζεται ΦΠΑ 10 τοις εκατό σε εξευγενισμένα ελαιόλαδα και κάθε φυτικό ή σπορέλαιο που προορίζεται για άλλους σκοπούς, όπως βιοκαύσιμα, καλλυντικά ή άλλα βιομηχανικά προϊόντα.

Η ανακοίνωση από την Agenzia delle Entrate ήρθε αφού μια εταιρεία μάρκετινγκ ζήτησε από την υπηρεσία να επιβεβαιώσει με ποιο ΦΠΑ το έξτρα παρθένο και παρθένο ελαιόλαδό της έπρεπε να πωληθεί για χρήση σε καλλυντικά.

Δείτε επίσης: Οι Ιταλοί ελαιοπαραγωγοί υποφέρουν από μακρύ καλοκαίρι ξηρασίας, πυρκαγιές

Ο οργανισμός, με τη σειρά του, δημοσίευσε μια επίσημη ερμηνεία των ισχυόντων κανόνων. Ανέφερε ότι το καθεστώς τεσσάρων τοις εκατό πρέπει να αποδοθεί μόνο σε εκείνα τα ελαιόλαδα που προέρχονται από την απλή συμπίεση των ελιών, χωρίς καθόλου πρόσθετα.

Ο οργανισμός διευκρίνισε ότι ο μετασχηματισμός αυτών των ελιών "δεν θα έχει προκαλέσει καμία αλλαγή »του λαδιού που προκύπτει, και "οι ελιές δεν θα έχουν υποστεί καμία διαδικασία διαφορετική από το πλύσιμο, τη μετάγγιση, τη φυγοκέντρηση και το φιλτράρισμα ».

Το ελαιόλαδο που προκύπτει πρέπει επίσης να τηρεί τις χημικές και οργανοληπτικές παραμέτρους που ορίζουν τα εξαιρετικά παρθένα και παρθένα ελαιόλαδα, ανά Ευρωπαϊκή Ένωση κανονισμός λειτουργίας.

Ειδικότερα, τα ελαιόλαδα "αποκτώνται με τη χρήση διαλυτών, χημικών ή βιοχημικών προσθέτων ή μέσω χημικών αντιδράσεων συμπύκνωσης, ή αλλιώς μικτά έλαια διαφορετικής φύσης εξαιρούνται ». Για αυτά τα εκλεπτυσμένα ελαιόλαδα, ο ΦΠΑ παραμένει στο 10 τοις εκατό.

Ο οργανισμός τόνισε επίσης πώς ο κανόνας του - % ισχύει για άλλα φυτικά έλαια που προορίζονται για ανθρώπινη ή ζωική κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων των ωμών φυτικών ελαίων που προορίζονται να εξευγενιστούν για την παραγωγή τροφίμων.

Μόνο στην περίπτωση του ελαιολάδου, ωστόσο, έγραψε η υπηρεσία, ο κανόνας δεν απαιτεί το προϊόν να προορίζεται ρητά για κατανάλωση.

Η χρήση ελαιολάδου υψηλής ποιότητας στη βιομηχανία καλλυντικών δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το ελαιόλαδο ήταν χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του δέρματος για χιλιετίες.

Αντικείμενα και καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο βρέθηκαν σε τάφους 5,000 ετών στην Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιήθηκαν για τη διατήρηση των μούμιων. Τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και οι Ρωμαίοι λουόμενοι χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο για τον καθαρισμό τους.

Επιπλέον, το σαπούνι ελαιολάδου ήταν παράγεται στο Levant για περισσότερα από 1,000 χρόνια. Μέχρι τον δέκατο τέταρτο αιώνα, το ελαιόλαδο έπαιξε επίσης κρίσιμο ρόλο στα μεσαιωνικά εργοστάσια σαπουνιών της Βενετίας και της Μασσαλίας.

Σε όλο τον κόσμο, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό, την αναζωογόνηση και την επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος και εφαρμόζεται ως ενυδατική κρέμα και ντεμακιγιάζ.





Διαφήμιση

Σχετικές ειδήσεις

Σχόλια / Προτάσεις