`Kozmetikte Kullanım için EVOO İtalya'da Vergi Muafiyeti Aldı - Olive Oil Times

Kozmetikte Kullanım için EVOO İtalya'da Vergi Muafiyeti Aldı

Eylül 15, 2021
Paolo DeAndreis

Son Haberler

İtalyan Gelir Ajansı, kozmetikte kullanılan sızma zeytinyağının, insan tüketimine yönelik sızma zeytinyağı ile aynı katma değer vergisine (KDV) hak kazandığına karar verdi.

İtalya'da insan tüketimine yönelik bitkisel yağlar, sızma ve sızma zeytinyağı yüzde dört KDV'ye tabidir. Bu arada, rafine edilmiş zeytinyağına ve biyoyakıt, kozmetik veya diğer endüstriyel ürünler gibi başka amaçlara yönelik her türlü bitkisel veya tohum yağına yüzde 10 KDV uygulanır.

Agenzia delle Entrate'den yapılan duyuru, bir pazarlama firmasının ajanstan sızma ve sızma zeytinyağının kozmetikte kullanılmak üzere hangi KDV'de satılması gerektiğini onaylamasını istemesinin ardından geldi.

Ayrıca bakınız: İtalyan Zeytin Yetiştiricileri Uzun Yazın Kuraklık ve Orman Yangınlarında Acı Çekiyor

Ajans, sırayla, mevcut kuralların resmi bir yorumunu yayınladı. Yüzde dört rejiminin, yalnızca zeytinlerin basit preslenmesinden elde edilen ve hiçbir katkı maddesi içermeyen zeytinyağlarına atfedilebileceğini söyledi.

Ajans, bu zeytinlerin dönüşümünün "ortaya çıkan yağda herhangi bir değişikliğe neden olmayacaktır” ve "zeytinler yıkama, dekantasyon, santrifüj ve süzme işlemlerinden farklı bir işlemden geçmemiş olacak.”

Elde edilen zeytinyağı, Avrupa Birliği'ne göre sızma ve sızma zeytinyağını tanımlayan kimyasal ve organoleptik parametrelere de uymalıdır. düzenleme.

Özellikle zeytinyağı "çözücülerin, kimyasal veya biyokimyasal katkı maddelerinin kullanılmasıyla veya yoğunlaştırmanın kimyasal reaksiyonları veya farklı nitelikteki karışık yağlar ile elde edilenler hariçtir.” Bu rafine zeytinyağı için KDV yüzde 10'da kalıyor.

Ajans ayrıca, gıda üretimi için rafine edilecek ham bitkisel yağlar da dahil olmak üzere, insan veya hayvan tüketimine yönelik diğer bitkisel yağlar için yüzde dört kuralının nasıl uygulandığını vurguladı.

Ajans, yalnızca zeytinyağı söz konusu olduğunda, kuralın ürünün açıkça tüketime yönelik olmasını talep etmediğini yazdı.

Yüksek kaliteli zeytinyağının kozmetik endüstrisinde kullanılması, zeytinyağının çok yaygın olduğu göz önüne alındığında sürpriz olmamalıdır. cilt bakımı için kullanılır binlerce yıldır.

Zeytinyağı bazlı merhemler ve kozmetikler, mumyaları korumak için kullanıldığı Mısır'daki 5,000 yıllık mezarlarda bulundu. Hem antik Yunan hem de Romalı yüzücüler kendilerini temizlemek için zeytinyağı kullandılar.

Ayrıca zeytinyağı sabunu Levant'ta üretildi 1,000 yıldan fazla bir süredir. -. yüzyılda zeytinyağı Venedik ve Marsilya'daki ortaçağ sabun fabrikalarında da kritik bir rol oynadı.

Dünya genelinde zeytinyağı, hasarlı cildi temizlemek, gençleştirmek ve iyileştirmek için kullanılır ve nemlendirici ve makyaj temizleyici olarak uygulanır.





reklâm

Alakalı haberler

Geribildirim / Öneriler